Υλικό

Περιμένω και τα δικά σας άρθρα. Μπορείτε να μου στείλετε άρθρα με τους αγαπημένους σας προορισμούς, με δικές σας όμως φωτογραφίες, ώστε να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

PIENZA


Η Πιέντσα είναι ιταλική πόλη στην επαρχία της Σιένα, στην Τοσκάνη. Θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της αναγεννησιακής πολεοδομίας, γι’ αυτό, το 1996 συμπεριελήφθη στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Πιέντσα βρίσκεται στην κοιλάδα Βαλ ντ' Όρτσια που από το 2004 έχει χαρακτηριστεί «Πολιτιστικό Τοπίο Παγκόσμιας Κληρονομιάς» της UNESCO, δεδομένου ότι ολόκληρη η περιοχή διαμορφώθηκε κατά την περίοδο της Αναγέννησης με τέτοιον τρόπο που να απεικονίζει τα ιδανικά της καλής διακυβέρνησης και να δημιουργεί μια αισθητικά ευχάριστη εικόνα.



Εξαιτίας της ιδιαίτερης ομορφιάς της και της αναλλοίωτης αρχιτεκτονικής της, η Πιέντσα, με τα μεσαιωνικά σοκάκια και τα αναγεννησιακά της μέγαρα, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές σαν σκηνικό για τα γυρίσματα ταινιών. Μερικά παραδείγματα είναι οι ταινίες Ευχάριστες νύχτες, Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Φράνκο Τζεφιρέλι, η Νοσταλγία του Αντρέι Ταρκόφσκι, Ο Άγγλος ασθενής, Γράμματα στην Ιουλιέτα, και ο Θαυμάσιος Βοκάκιος των αδελφών Ταβιάνι.



Πηγή κειμένου: wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου